Una dintre cele mai cunoscute artiste de jazz si blues din Chicago, Yoko Noge va concerta impreuna cu trupa sa Jazz Me Blues, maine, marti 28 iunie, cu incepere de la ora 21:00, pe terasa ceainariei Serendipity (Bucuresti, strada Dumbrava Rosie nr. 12, zona Gradina Icoanei).

Aflata pentru prima oara in Romania, Yoko Noge va prezenta publicului compozitii proprii ce imbina jazz-ul si blues-ul american cu elemente ale muzicii traditionale japoneze.

  • Cand jurnalistii canta jazz
Originara din Osaka, Yoko Noge s-a mutat la Chicago in 1984 pentru a-si urma visul de a canta blues. In 1987, Yoko pune bazele trupei Jazz Me Blues al carei repertoriu reprezinta un incredibil mix de blues american, jazz, muzica japoneza si compozitii proprii.

Trupa compusa din Yoko si cinci legendari muzicieni din Chicago a performat de-a lungul timpului la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri de jazz si blues din SUA si Asia: Chicago Blues Festival, Chicago Jazz Festival, Asian American Jazz Festival, China Jazz Festival.

Yoko si Jazz Me Blues performeaza in fiecare luni la reputatul club de jazz din Chicago, Andy’s.

In 1987, artista se alatura biroului din Chicago al publicatiei Nikkei, cel mai cunoscut ziar financiar din Japonia, devenind, astfel, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti corespondenti din SUA pentru presa economica japoneza.

Yoko si-a completat cariera muzicala cu cea de organizator de evenimente, ea fiind cofondator al festivalului Asian American Jazz Festival.

  • Concertul trupei Jazz Me Blues face parte din seria de evenimente cu artisti japonezi, organizate in ultimele luni in Romania de catre: Centrul de Studii Romano-Japoneze (CSRJ) din Universitatea Romano-Americana, creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University si J-Wind Creative Consultants.
Trupa lui Yoko Noge completeza lista artistilor din Tara Soarelui Rasare care au performat in Romania si printre care s-au numarat: Takumi Kato (cantaret de taiko – tobe traditionale japoneze), Tokyo Getto Shamisen ( cantaret la shamisen – instrument japonez cu coarde), Rome Kanda (comediant si cunoscut prezentator al show-ului americano-japonez I Survived a Japanese Game Show) si Keishun (cunoscuta pentru show-urile de caligrafie japoneza pe trup).
Citeste si:
5 filme de vazut… doar cu ea
5 filme de vazut… doar...

Intrarea la concertul din 28 iunie al trupei lui Yoko Noge este libera. Rezervarile se pot face la numerele de telefon: 0743 283 342 si 021 211 31 00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.