Trupa belgiana Hooverphonic revine in Romania pentru a sustine un concert pe 10 iunie, la Fratelli Studios din Bucuresti, informeaza organizatorii, Events.

Trioul belgian revine in Romania in aceasta vara, in formula Alex Callier, Raymond Geerts si Noémie Wolfs, in cadrul turneului de promovare a celui mai recent album al lor, "The Night Before".

Muzica Hooverphonic refuza oricare incadrare. Trupa si-a extins repede stilul spre punctul in care nu mai poate fi inclusa in niciun gen muzical. De la trip-hop-ul de pe albumul ei de debut, "New Stereophonic Sound Spectacular" (1996), la fusion-ul electro de pe "Blue Wonder Power Mil" (1998) sau la aranjamentele acustice de pe "The Magnificent Tree" (2000), sound-ul trupei este intr-o continua evolutie.


Hooverphonic - "Anger Never Dies" de kary82

Hituri precum "Eden", "Mad About You", "2 Wicky", "Vinegar and Salt" sau coverul dupa "Shake The Disease" al celor de la Depeche Mode au rulat intens la posturile de radio si televiziunile muzicale romanesti. Combinatia aranjamentelor la chitara cu elemente new-wave si synth-pop restructurate cu ajutorul calculatorului au drept rezultat single-uri de o frumusete seducatoare, ce dau dependenta.

Single-ul "The Night Before", lansat la sfarsitul anului trecut, in octombrie, a constituit primul pas al trupei alaturi de solista actuala, Noémie Wolfs. Albumul cu acelasi nume a fost lansat in noiembrie anul trecut si a castigat discul de platina in Belgia, tara natala a trupei, la scurt timp dupa lansare.

Hooverphonic are la activ sapte albume de studio - "A New Stereophonic Sound Spectacular' (1996), "Blue Wonder Power Milk" (1998), "The Magnificent Tree" (2000), "Hooverphonic presents Jackie Cane"(2002), "No More Sweet Music" (2005), "The President of the LSD Golf Club" (2007), "The Night Before" (2010) - si unul live, "Sit Down and Listen to Hooverphonic" (2003), precum si o compilatie de single-uri "Singles '96 - '06" (2006).

  • Muzica lor a stat mereu aproape de ecranul cinematografic. "2 Wicky" a aparut in numeroase filme ("Stiu ce-ai facut asta vara/ I Know What You Did Last Summer", "Permanent Midnight", "Stealing Beauty").
  • Piesa a fost, de asemenea, folosita pentru coloana sonora a serialului "Entourage". "Eden" a figurat pe coloana sonora a filmului "I Still Know What You Did Last Summer" si a serialului "La Femme Nikita".

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Biletele, la pretul de 110 lei (in ring) sau 180 de lei (pe podium, cu loc la masa) pot fi achizitionate in reteaua Eventim, din magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Carturesti si Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.