Daca vinerea trecuta Maria Raducanu a fost cea care a intretinut atmosfera din lounge cu un concert fascinant, saptamana aceasta este randul unei alte voci feminine sa incante publicul cu talentul sau
Luiza Zan va fi prezenta alaturi de Jimmy Cserkesz (chitara), vineri, 18 martie, la The Ark in cadrul unei noi seri a proiectului "A glass of Jazz".

Luiza Zan este o artista extrem de apreciata pe scena autohtona a muzicii jazz. Cariera sa de interpreta a inceput foarte devreme, la varsta de patru ani Luiza castigand premiul I la un concurs pentru soimii patriei cu piesa "Frunzilita d'alior".
Douazeci de ani mai tarziu, aceeasi piesa avea sa-i aduca premiul I la Festivalul International Cerbul de Aur, din iulie 2004, la doar o saptamana dupa Festivalul de Jazz din Montreux, Elvetia, unde castigase un prestigios premiul al II-lea.

In anul 2008, Luiza a sustinut o serie de concerte concertat alaturi de trupa Slang in Ungaria si Bruxelles, devenind prima trupa care canta live la Parlamentul European.

Un an mai tarziu a pus bazele unui alt proiect numit ZNE (the Zan-Neumann Ecuation) alaturi de saxofonistul Eddie Neumann, creeand o lume de basm pentru iubitorii de electronic jazz, iar in acelasi an, apare pentru prima data ca solista si pianista in cadrul proiectului AZZA, o trupa de gipsy punk/jazz/soul alcatuita din Florin Barbu (bass), Marcel Moldovan (tobe), si Eddie Neumann (saxofon).

Dar drumul ei nu se opreste aici, anul 2010 i-a adus Luizei Zan o colaborare cu big band-ul Universitatii McNeese din Lousiana, fiind invitata intr-un turneu de sapte orase in Romania, continuand seria de colaborari si cu artisti individuali precum Rick Condit, Mircea Tiberian, Romei Cosma, Electric Brother sau DJ Vasile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.