Nigel Kennedy si Damian Draghici vor canta impreuna, in premiera, pe 8 mai, in Piata Constitutiei din Bucuresti, in cadrul evenimentului "Classical Meets Jazz".

Concertul "Classical Meets Jazz" aduce publicului roman un dialog inedit intre muzica clasica si jazz, intre vioara si nai, intre registrul international si expresia muzicala romaneasca, scrie MEDIAFAX.

La 10 ani de la spectacolul "Damian's Fire", care in 2001 a strans circa 70.000 de oameni in fata Palatului Parlamentului, Damian Draghici, artistul care a adus naiul in muzica jazz, revine in Piata Constitutiei alaturi de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca unul dintre violonistii cei mai importanti ai lumii.

Pe langa repertoriul clasic si de jazz al serii, printre momentele speciale se anunta interpretarea unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni George Enescu, Maria Tanase, Grigoras Dinicu, Fanica Luca si Georges Boulanger. Nigel Kennedy, un impatimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), se va alatura in premiera la Bucuresti unui spectacol care imbina muzica clasica, jazz-ul si muzica romaneasca autentica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.