Bucharest International Jazz Competition se defineste ca un eveniment singular in aria jazz-ului profesionist din Romania, dar si din regiune.

Singurul concurs international de jazz din tara, BIJC este considerat de BBC drept unul dintre primele 3 concursuri de jazz din Europa, avand in vedere calitatea si numarul artistilor participanti, proiectele prezentate, dar si vizibilitatea de care se bucura la nivel european.

  • Anul acesta, intre 7 si 13 mai, Bucharest International Jazz Competition ajunge la cea de-a cincea editie, avand in semifinala 18 trupe cu muzicieni din 20 tari.

Concursul este parte a festivalului international EUROPAfest, eveniment major pe scena culturala inca din 1993, reunind muzicieni de jazz, blues, pop si clasic din intreaga lume.

In plina pregatire a Bucharest International Jazz Competition 2011, jmEvents, organizatie profesionista in domeniul organizarii de evenimente, lanseaza editia 2012. Perioada de aplicatii a fost deschisa, regulamentul este public pe site, asa ca trupele si vocalistii interesati se pot inscrie.

Prin organizarea acestui eveniment, jmEvents isi propune sa contribuie la recunoasterea noilor valori ale jazz-ului romanesc si international.

Imbinand concertele cu jam sessions si workshopuri, competitia inseamna concerte extraordinare si public entuziast, o arie larga si complexa de fuziuni, inovatii, de stiluri noi si vechi, toate expuse cu o forta si o libertate uneori ametitoare.

Participantii in concurs au pana in 35 de ani, marea majoritate fiind absolventi de institutii de prestigiu din cadrul scolii de jazz europene sau americane, cunoscute ca prolifice si extrem de competitive. Astfel, trupele selectate pentru competitie vin la Bucuresti cu proiecte originale, indraznete, de o foarte buna calitate tehnica si un background muzical solid.

Inovatia, spiritul liber si energia exploziva a ultimelor tendinte in jazz se vor face auzite intr-o saptamana intreaga de concerte la Bucuresti.

Citeste si:
Cel mai bun jazz din lume se canta la Bucuresti!
Cel mai bun jazz din lume se...

Pe scena Bucharest International Jazz Competition, culturile iau contact intr-o sinergie creativa, intalnindu-se noul val de muzicieni de jazz.

Publicul roman are ocazia sa intalneasca o cu totul alta perspectiva decat cea pe care piata muzicala romaneasca o ofera…100% jazz & more…


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.