Un film despre Julian Assange ar putea fi realizat, dupa ce un studio de productie cinematografica a achizitionat drepturile de adaptare a unei biografii despre fondatorul WikiLeaks, informeaza Media Guardian.

Acest proiect cinematografic pare sa aiba toate ingredientele unui film de succes: intriga, conspiratie, lupta impotriva sistemului, complicatii de natura sexuala si guverne cu multe secrete.

Filmul ar putea deveni un proiect fezabil dupa ce doi producatori au cumparat drepturile de adaptare cinematografica pentru o biografie a lui Julian Assange numita "The Most Dangerous Man in the World" si semnata de scriitorul australian Andrew Fowler. Cartea relateaza viata lui Assange din copilarie pana la fondarea WikiLeaks, in 2006, transmite MEDIAFAX.

Producatorii Barry Josephson si Michelle Krumm, cei care au cumparat drepturile pentru "The Most Dangerous Man in the World", au declarat ca vor sa realizeze o drama plina de suspans, similara filmului "Toti oamenii presedintelui".

"Imediat ce l-am cunoscut pe Andrew (Fowler n.r.) si am citit cateva capitole din cartea lui extraordinara, am stiut ca ne va da posibilitatea sa facem un thriller captivant pentru marile ecrane", a declarat Krumm.

Pana in prezent, niciun regizor nu a fost ales pentru acest proiect.

Julian Assange a fost considerat drept dusmanul numarul unu de catre numerosi oficiali americani, dupa dezvaluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidentiale, foarte stanjenitoare pentru Washington.

Sarah Palin a declarat ca fondatorul WikiLeaks ar trebui sa fie "urmarit ca un taliban".

Assange, care beneficiaza in prezent de un regim de libertate conditionata in Marea Britanie, este in asteptarea unui proces privind posibila sa extradare in Suedia, unde este cercetat pentru "agresiuni sexuale". Data procesului urmeaza sa fie fixata in timpul unei sedinte prevazute sa aiba loc marti la Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.