Regizorii Yuriy Kordonskiy si Andrei Serban se intorc la Teatrul Bulandra din Capitala, cu doua spectacole, la inceputul acestui an, "Sa ma inmormantati pe dupa plinta", respectiv "Ivanov".

Directorul Teatrului Bulandra va prezenta si un spectacol regizat de el, "Din insemnarile unui necunoscut", dupa Feodor Dostoievski, pe 20 februarie. Din distributia acestui spectacol fac parte Tamara Buciuceanu, Virgil Ogasanu si Mihai Constantin. Scenografia este semnata de Maria Miu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX directorul institutiei de spectacole, Alexandru Darie.

Spectacolul "Sa ma inmormantati pe dupa plinta" este realizat dupa romanul omonim de Pavel Sanaev, are premiera, cel mai probabil, pe 15 ianuarie si ii are in rolurile principale pe Mariana Mihut si Marian Ralea. Scenografia este semnata de Nina Brumusila.

Totodata, "Ivanov", dupa A. P. Cehov, va avea premiera, cel mai probabil, pe 30 ianuarie si ii are in distributie pe Vlad Ivanov si Victor Rebengiuc. Costumele sunt semnate de Carmencita Brojboiu.

Regizorul ucrainean Yuriy Kordonskiy a mai montat la Bulandra, spectacolele "Unchiul Vania" (2001), dupa Cehov, "Casatoria" (2003), dupa Gogol, si "Crima si pedeapsa" (2006), dupa F.M. Dostoievski.

Andrei Serban a montat, in urma cu doi ani, la Bulandra, spectacolul "Lear", cu o distributie exclusiv feminina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.