Celebra fromatie revine in Romania pentru un concert care va avea loc pe 11 noiembrie.

Evenimentul va avea loc in clubul Fratelli Studios din Capitala iar bilete sunt disponibile la pretul de 200 de lei, informeaza eventim.ro.

Povestea Vaya con Dios a inceput in Belgia acum mai bine de douazeci de ani. Anii `80 reprezentau epoca la care vocea solistei Dani Klein putea fi auzita in diverse spoturi radio sau in cluburi obscure, ca solista a trupei indie Arbeid Adelt. O epoca la care succesul se lasa asteptat.

Pana cand Dani Klein, alaturi de chitaristul Willy Lambregt si contrabansistul Dirk Schoufs hotarasc sa puna bazele unei noi trupe. Impartaseau aceleasi gusturi muzicale: jazzul, opera si muzica gypsy... genuri nu foarte apreciate in acea vreme la Bruxelles.

Noua trupa se numea Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu"), un nume provenit din limba spaniola, preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri marete de viitor – isi propunea pur si simplu sa vada cum suna atunci cand amesteci rockul cu ritmurile latine, blues-ul, flamenco-ul si sansonetele...

Cu albumul „Night Owls” din 1990, Vaya con Dios ajunge sa vanda milioane de albume. Influentele spaniole s-au resimtit din plin pe primele doua albume ale trupei, ce contineau piese devenite hit-uri in intreaga lume: „Puerto Rico”, „Don’t Cry For Louie”, „Nah neh nah”.

Sub presiunea celebritatii, insa, trupa incepe sa se destrame. Willy Lambregt paraseste trupa; Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scena si de viata, pleaca de asemenea din Vaya con Dios si moare la scurt timp. Devastata, Dani isi strange fortele si lanseaza solo tulburatorul "Time Flies", urmat de un alt album la fel de melancolic, „Roots & Wings”. Dupa care se asterne o tacere indelungata... pauza in care isi reface fortele, petrece timp cu prietenii si familia, calatoreste foarte mult, isi cumpara o casa in Andaluzia, studiaza psihanaliza, psihologia si literatura si chiar se inscrie la universitate.

Citeste si:
Concertul Vaya Con Dios de la Bucuresti se amana
Concertul Vaya Con Dios de la...

Reintoarcerea la muzica se produce in 1999, cu albumul "Purple Prose", si apoi, si mai hotarat, in 2004 cu "The Promise", care include hiturile „Je l’aime, Je l’aime” si „Don’t Deny”.

In 2006 este lansat cel mai semnificativ album al trupei, "The Ultimate Collection". El recompune istoria celei mai cunoscute trupe belgiene, care si-a mentinut popularitatea, de-a randul anilor, in randul a milioane de fani europeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.