Cantaretul roman Connect-R, care a recunoscut ca este de etnie roma, spune intr-un interviu acordat Euronews ca este dureros ce se intampla in prezent cu romii, care stau la marginile oraselor europene si ne fac de ras, catalogand ca fiind "excelenta" initiativa Frantei de a-i repatria.

Connect-R vorbeste in interviu despre cariera lui de cantaret, compozitor, dansator, actor si producator, dar si despre etnia din care face parte, potrivit euronews.net.

Cantaretul, care in luna iulie la gala Romanian Music Awards 2010 a primit premiul pentru cel mai bun cantec, a aparut pe scena purtand un tricou alb pe care era scris cu negru "Sunt tigan".

"A fost un act curajos pentru ca Romania este o tara cu oameni cu foarte multe prejudecati impotriva noastra. Mi-am zis ca este o strategie perfecta. Sunt un tigan care si-a depasit conditia (...) Este un nonsens sa folosesti cuvantul "tigan" ca o insulta pentru oameni ca mine, care putem face lucrurile diferit. Am vrut sa arat semenilor mei ca se poate si altfel", a spus Connect-R in interviul acordat Euronews.

El a precizat ca s-a lovit de nenumarate ori de prejudecati si de comentarii de genul: "Este un cantec bun, el canta bine, versurile sunt bune, mesajul este bun, dansul este bun, pacat ca e tigan".

Totodata, Connect-R spune ca a tinut foarte mult la radacinile lui si inca mai tine putin. "Ma uit inapoi si vad ca tiganii aveau cu totul alte ocupatii, arta, mestesugul, chiar si poezia (...) E dureros ce se intampla acum. Stau la marginile oraselor europene si efectiv ne fac de ras", a spus Connect-R, transmite MEDIAFAX.

In plus, cantaretul catalogheaza ca fiind "excelenta" initiativa de repatriere a romilor din Franta. "Din cate stiu eu, Sarkozy (presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, nr.) a sustinut cu ceva ani in urma integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si nu cred ca ceea ce face acum este premeditat. Cu riscul de a-i dezamagi pe semenii mei, am sa spun ca este o initiativa excelenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.