Trupa daneza de jazz Rosendal/Earle/Templeton va concerta in Romania in data de 30 septembrie, ora 20:00 la Green Hours.
Intrarea este libera, iar evenimentul reprezinta o posibilitate unica de a experimenta cel mai bun jazz Scandinav. Trupa va mai concerta la sfarsitul lunii septembrie in Bulgaria si Slovenia.

Acest proiect se afla la cea de-a doua editie si este rodul colaborarii speciale dintre organizatia JazzDanmark, ambasade daneze, parteneri din lumea afecerilor, cluburi locale si muzicieni de jazz. Proiectul este finatat de catre Ministerul Danez al Culturii si de catre Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei si este o colaborare unica intre ministere si institutii culturale daneze, misiuni diplomatice si companii daneze.

” Noi toti suntem foarte mandri sa prezentam un astfel de proiect unde reprezentantii oficiali ai Danemarcei se intalnesc cu partenerii din mediul de afaceri si cluburi. Totul este centrat in jurul ambasadelor locale. Acestea reprezinta puntea de legatura intre diversele parti, iar colaborarea noastra cu ele a fost deosebit de interesanta . Aceasta initiativa se va extinde pe viitor si speram sa ajute totodata la viitoare proiecte de schimburi culturale” a declarat Kåre Emtoft, Presedintele JazzDanmark.

In Romania, trupa daneza Rosendal/Earle/Templeton va avea doua concerte: Unul la clubul “Green Hours” din Bucuresti, iar cel de-al doilea va fi gazduit de compania daneza Maersk.


Trio-ul Rosendal/Earle/Templeton a castigat numeroase premii si il are in componenta pe Peter Rosendal, unul dintre cei mai cunoscuti pianisi si compozitori din Danemarca. Basistul Graig Earle si bateristul Janus Templeton il acompaniaza si aduc muzicii o abordare ritmica moderna care completeaza perfect compozitile si improvizatile lui Rosendal. Ultimul album al celor de la Rosendal/Earle/Templeton intitulat “Tide” a fost desemnat ca “Albumul de Jazz al Anului” in cadrul premilor Daneze de Muzica 2008, confirmand astfel statutul lor de grup de jazz de top in Europa de Nord.
Sound-ul trio-lui se armonizeaza perfect intr-o singura voce si este caracterizat prin structuri melodice si complexe livrate fara efort. Cei trei se inspira atat din jazz-ul Nordic, muzica folk, din stilul brazilian dar au si influente clasice. Ambele albume, cat si albumele solo ale lui Peter Rosendal au fost intampiate cu mare succes atat de critica cat si de publicul din Scandinavia si Japonia. Ca invitat special o vor avea pe solista Sinne Eeg in ultimul concert.
Citeste si:
Timp liber: Ce poti sa faci in week-end
Timp liber: Ce poti sa faci...

Muzica daneza de jazz se afla intr-o era a creativitatii efervescente. Chiar daca vorbim de artistii mai experimentati si versatili, ori de generatia mai noua si inovatoare, scena daneza de jazz are foarte multe de oferit. Evenimentul reprezinta un efort de-a face cunoscut noilor membri ai UE soundul Nordic al jazz-ului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.