Hotelul Radisson Blu aduce din nou la Bucuresti, pentru al doilea an consecutiv, Oktoberfest, festivalul berii, gastronomiei si traditiilor germane.

Cea mai cunoscuta sarbatoare germana, Oktoberfest, sarbatoreste anul acesta 200 de ani si se desfasoara in mod traditional in orasul german Műünchen.

Deschiderea editiei de anul acesta a Oktoberfest la Bucuresti va avea loc marti, 21 septembrie, orele 18, in gradina interioara a hotelului Radisson Blu.

Timp de 4 zile, pana pe 24 septembrie, la mese lungi de lemn, amplasate in corturi traditionale alb-albastru, vor fi servite specialitati bavareze si bere germana, asezonate cu acordurile vesele ale muzicii bavareze interpretate de formatia Tiroler Alpenkavaliere.

Special pentru acest eveniment au fost importate din Germania 480 de butoaie cu peste 14 000 de litri de bere Hofbräu, berea originala servita in cadrul Oktoberfest de la Műnchen. Conform traditiei, berea servita la Oktoberfest este special brasata pentru acest eveniment, fiind mai tare si mai acidulata decat cea obisnuita, ceea ce produce si ”gulerul” de spuma atat de apreciat. Berea se serveste in halbe de un litru, numite ”masskruge”. Berea va fi servita de fete imbracate in traditionala rochie “Dirndl”, purtata cu camasa alba si sort colorat.

La randul sau, bucatarul sef de la Radisson Blu, Bernd Kirsch, un german autentic, va demonstra ca stie nu numai sa prepare bunatati bavareze, delicatese internationale si preparate moleculare de avangarda, ci si ca stie sa poarte asa cum se cuvine “Lederhosen”, binecunoscutii pantaloni scurti din piele, costum traditional bavarez.

Meniul tipic german pregatit de Bernd Kirsch va include specialitati traditionale bavareze cum ar fi Bratwurst, Land Jäger, Pfaelzer Spiesbraten, Knödeln, Schweine Haxn, Knödeln, Sauerkraut, Bretzel si specialitati de paine germana, precum si deserturi traditionale printre care budinca Rote Gruetze, strudel de mere cu sos de vanilie, prajitura Streusel cu cirese si, bineinteles, turta dulce.

Oktoberfest aduce si o tombola la care participantii pot castiga brunch-uri, cine sau chiar sejururi la Radisson Blu Hotel din Bucuresti.

Citeste si:
Accident la Oktoberfest. O romanca de 29 de ani a murit in parcul...
Accident la Oktoberfest. O...

Oktoberfest la Radisson Blu se desfasoara de marti, 21 septembrie, pana vineri, 24 septembrie, intre orele 18.00-23.00, in gradina interioara a hotelului. Menu-ul costa 100 RON si include bufet deschis bavarez. Iubitorii de bere germana pot opta pentru un pachet all inclusive, cu bere, vin si bauturi racoritoare incluse, la pretul de 140 RON.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.