Peste 20.000 de persoane au asistat, duminica seara, la concertul sustinut la Cluj-Napoca de trupa britanica Iron Maiden, care a oferit o demonstratie live de heavy metal ce a electrizat publicul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rock-erii au inceput sa soseasca inca de duminica dimineata la Polus Center, unde a avut loc concertul, si s-au asezat in fata portilor de intrare pentru a prinde un loc in fata scenei, dupa ce organizatorii au anuntat ca doar primii 5.000 vor sta in zona A, in fata scenei.
Portile s-au deschis dupa ora 17.00, iar seara a fost deschisa de Cargo. Cu cateva minute inainte de ora 21.00, pe scena au intrat membrii celebrei trupe britanice - basistul Steve Harris, bateristul Nicko McBrain, chitaristii Dave Murray, Adrian Smith si Janick Gers si vocalistul Bruce Dickinson.

"Fecioara de fier", care isi trage numele de la un instrument de tortura medieval, nu si-a torturat deloc fanii, ci i-a incantat cu piese mai vechi si mai noi. Show-ul a fost deschis cu piesa "The Wicker Man” si a continuat cu "Ghost of the Navigator", "Wrathchild", "El Dorado". Concertul a mers mai departe, cei sase purtandu-i pe fani in timp, printre cele mai tari piese compuse in cei peste 30 de ani de Iron Maiden. Au fost si "Blood Brothers", "Wildest Dreams", "No More Lies" si "Brave New World".

Publicul a explodat si a cantat alaturi de Iron Maiden "Fear of the Dark" si "Iron Maiden". La final, Maiden a revenit pe scena pentru inca trei piese - "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name" si "Running Free".

Veteranii britanici ai muzicii rock le-au facut celor peste 20.000 de spectatori o demonstratie live de heavy metal. Bruce Dickinson a fost in forma de zile mari, a alergat neincetat pe fundalul cu Eddie in diverse ipostaze, in cele aproape doua ore de show. La sfarsit, papusa care apare alaturi de Maiden de la inceputuri, Eddie, a urcat si ea pe scena spre deliciul publicului, care i-a rasplatit pe muzicieni cu indelungi aplauze.

Trupa britanica Iron Maiden va lansa oficial cel de-al 15-lea album de studio, intitulat "The Final Frontier", in 16 august, la o zi de la concertul din Cluj-Napoca. Grupul britanic a inregistrat noul material discografic la Compass Point Studios din Bahamas, revenind astfel in locul unde obisnuia sa inregistreze in perioada 1983 - 1986. Albumul "The Final Frontier" contine zece piese noi si este produs de Kevin Shirley.

Citeste si:
[VIDEO] Cum arata ED FORCE ONE, avionul Iron Maiden
VIDEO  Cum arata ED FORCE...

"The Final Frontier" reprezinta primul material discografic al trupei Iron Maiden de la "A Matter of Life and Death", lansat in 2006, aceasta fiind cea mai mare pauza intre doua albume de studio din istoria grupului britanic.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai putin de 15 albume, vandute in aproximativ 70 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

Citeste si:
Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19...
Robbie Williams, un concert...

In 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele pozitii in topurile din 40 tari. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte in Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat in iunie, cu o serie de show-uri in America de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.