LifeStar2 August 2010

Lectura de 2 minute

ARTmania Festival 2010 aduce un plus de cultura pentru cei care vor vizita orasul Sibiu in perioada 13-15 august.
Potrivit Musichat, Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra au incheiat un acord de colaborare cu ARTmania Festival. Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel national a spatiilor muzeale aflate in patrimoniul institutiilor mentionate, prin intermediul canalelor de comunicare dedicate festivalului si facilitarea accesului publicului participant in conditii speciale.

Posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010, au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare si Galeria de Arta Contemporana, achitand o taxa simbolica generala de numai 3 RON pentru fiecare muzeu, iar pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul National Brukenthal recomanda publicului ARTmania expozitia Gothic: Trairea Neo-gotica vs. Modelul Iluminist, gazduita in subsolul Palatului Brukenthal.

In aceleasi conditii, participantii la ARTmania Festival 2010 beneficiaza de acces gratuit in spatiile Complexului National Muzeal “ASTRA” Sibiu: Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Muzeul Civilizatiei Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”.

Dintre atractiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomanda, fac parte: Targul Creatorilor Populari din Romania, aflat la a XXVII-a editie, manifestare ce se desfasoara in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului in perioada 13-15 august, intre orele 10,00-18,00 cu invitati mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii, specializati in tesut, brodat, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si os, pictura de icoane, cojocarit, confectionat masti, podoabe, jucarii, instrumente muzicale, mobilier si impletituri din fibre vegetale si Expozitia Arta si mestesuguri contemporane norvegiene ”Constructii”, deschisa in perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marti pana duminica, intre orele 10,00 -18,00 la Casa Artelor din Piata Mica nr. 21, prezentand 22 de lucrari de o mare varietate de forme si expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate in traditie, toate insa avand ca punct de plecare un exercitiu al practicii mestesugaresti.

Citeste si:
Productia romano-sarba "Ivana cea Groaznica" a castigat marele...
Productia romano-sarba "Ivana...

Citeste si: [Cel mai asteptat concert in Romania]

[Subscribe, la festivalul ARTmania]

[ARTmania Festival 2010 prezinta Serj Tankian, ex - System Of A Down]

[Trupa americana de metal Kamelot, primul nume anuntat la ARTmania Festival 2010]Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.