Un an intr-o seara de vara, sambata, 17 iulie, ultimul eveniment ShortsUP din acest sezon face o retrospectiva a celor mai populare scurtmetraje la care publicul a ras si a plans intr-un an cat altii in zece.
Sambata, 17 iulie, de la 21.00, la Cinema Uranus, ShortsUP, cu sprijinul Vodafone Romania, prezinta filmele scurteCele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP in 2009 - 2010 se intalnesc sub cerul liber, in ultimul eveniment din acest sezon, inainte de vacanta.

Daca la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte de luna trecuta selectia au facut-o juriile internationale ale marilor festivaluri de film, la evenimentul de sambata, publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevarat picnic urban, cu multe comedii, muzica live si o sesiune de gatit sub cerul liber gustari „de iarba verde”.

Cele mai multe filme din program sunt comedii ilare, ca The New Tenents (r. Joachim Back, castigator la Oscar) sau Heavy Metal Drummer (r. Luke Morris, Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta), dar si drame amare de neuitat, precum Des morceaux de ma femme (r. Frederic Pelle, nominalizat la Cannes si la Cesar Awards).

Evenimentul va incepe cu un concert Jazzadezz, trupa romaneasca din zona downtempo/ neo-folk, a carei muzica, spune unul dintre membri, ''nu tranteste chitara de zid, nu-si rade parul pe margini, lasand creasta pe mijloc, ci vrea doar sa scoata untul din sufletul celor care au nevoie de ceva pe painea seaca din farfurie”.

Biletele pentru ShortsUP Open Air de sambata pot fi cumparate in seara evenimentului, de la Cinema Uranus, si costa 20 de lei. Acestea ofera acces la programul intregului eveniment, alcatuit din concert si filme. Uranus 144 (fostul E-Uranus) este cinematograful in aer liber situat intre Casa Poporului si Piata de flori George Cosbuc (in spatele The Ark).

A fost un an plin pentru scurtmetraje. Sezonul ShortsUP 2009 - 2010 a inceput cu Amintirile din Epoca de Aur ale lui Cristian Mungiu si a continuat cu incercarea de a schimba lumea prin filmele eco de la Green Screen. A urmat apoi entertainment cinematografic in doze mici la Extra Extra Shorts, pentru ca luna urmatoare, ShortsUP via Paris sa vina cu mimi, iubiri complicate si pasiuni fulgeratoare. Musicology a adus pe scena Operei Nationale cele mai muzicale filme scurte, iar Masinaria de Vise a scos la lumina cosmaruri si vise adanc ascunse. La ShortsUP 114 a fost sarbatorit publicul, caci se implineau 114 ani de la prima proiectie de film din Romania. In iunie, 2500 de romani din 4 orase s-au antrenat la maratonul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte.

ShortsUP Open Air
de sambata, 17 iulie, incheie acest sezon cu o selectie a celor mai populare filme din cadrul tuturor evenimentelor de peste an, urmand ca proiectiile lunare marca ShortsUP sa reinceapa in toamna.

  • Program eveniment:

Sambata, 17 iulie, Cinema Uranus 144
21.00 - 22.00: Concert Jazzadezz
22.00 - 24.00: Cele mai populare scurtmetraje la ShortsUP in 2009 - 2010
21.00 - 24.00: Live Cooking de vacanta

Citeste si:
In weekend e Marele Picnic cinematografic la Gradina Botanica
In weekend e Marele Picnic...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.