Trupa Gorillaz, respectiv muzicienii de la Gorillaz Sound System vor concerta in Romania in cadrul festivalului Peninsula de la Targu Mures.

Intr-o descriere mai conventionala, liderul cunoscutei trupe britanice Blur, Damon Albarn, si graficianul Jamie Hewlett au dat nastere in 1998 unei trupe virtuale care a dobandit in scurt timp faima la nivel mondial. Ei sunt cei care au scos in ultimii zece ani megahituri care au doua ingrediente:muzica inteligenta si texte nebune.

Gorillaz Sound System a luat fiinta in 2008 si este continuare acestui proiect al lui Damon Albarn, iar scopul G.S.S. este sa raspandeasca in lume, prin intermediul unor productii animate, de o inalta calitate vizuala, mesajul lui 2D, Murdoc Niccals, Noodle si Productia britanica a DJ-ilor, percutionistilor, a celor doi MC si VJ are drept punct central muzica celor de la Gorillaz, dar nu este exclus sa apara in mix si refrenuri Led Zeppelin sau riff-uri AC/DC.

G.S.S. este singura formula in care pot avea incredre, inafara de mine, atunci cand vine vorba de distractia publicului. Asa cum vad eu lucrurile, asta e ca si cum Papa si-ar da binecuvantarea unei eparhii. Oricum, unghiile mele sunt prea lungi pentru a scoate vinilurile din geanta cu discuri”, spune Murdoc Niccals, basistul Gorillaz.

Gorillaz Sound System vor concerta la Peninsula in a doua seara a festivalului, pe 27 august, cand figurinele animate isi prezinta pe scena show-ul vizual unic. Timp de o ora si jumate dj-show-ul construit in primul rand pe repertoriul celor de la Gorillaz va prinde viata si datorita elementelor grafice foarte „pop”, sub indrumarea VJ-ilor G.S.S.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.