Cea de-a doua editie a Sighisoara Film Festival are loc in perioada 22 - 26 iunie 2010 si, spre deosebire de anul trecut, va extinde conceptul de gala a celor mai bune filme de peste an, devenind astfel o sarbatoare a filmelor premiate.
Organizatorii evenimentului sunt Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori si Primaria Sighisoara, care spun ca „pregatesc terenul pentru a oferi publicului larg, timp de cinci zile, o experienta artistica inedita”, transmite corespondentul NewsIn.

In 2009, SFF a fost un festival dedicat exclusiv filmului romanesc premiat si avea ca principal obiectiv crearea unei platforme de comunicare intre publicul festivalier si realizatorii celor mai importante productii cinematografice autohtone. 2010 aduce in prim plan doua noi sesiuni de proiectii: Premiantele in Aur la marile festivaluri europene si o Tara invitata. Din prima fac parte productiile care au cucerit juriile de la Cannes, Berlin, Locarno si Oberhausen, productii care vor incanta publicul iubitor de film, impreuna cu cineastii invitati. Pentru Tara invitata, Ungaria sarbatoreste la Sighisoara Film Festival 11 filme premiate, alaturi de realizatorii acestora, intr-un cadru specific culturii maghiare. Nici cei mici nu sunt lasati deoparte: se pregatesc pentru ei ateliere de lucru manual, pentru ca toata lumea sa se bucure de o zi cu totul deosebita”, a declarat Anca Ratiu, purtator de cuvant al Primariei Sighisoara.

Sectiunea „In memoriam” omagiaza creatorii romani de film, actorii, artistii care au ridicat cultura cinematografica romanesca pe culmi europene. „Titanii sarbatoriti la Sighisoara in aceasta a doua editie sunt maestrii Gheorghe Dinica si Stefan Iordache”, a precizat Anca Ratiu.

Tinerii talentati isi pot manifesta spiritul creativ in “99 de secunde”, singura sectiune competitiva a festivalului, in care, de aceasta data, ei sunt provocati sa “Schimbe lumea!”. Termenul limita de inscriere este 15 iunie. Dintre cinci finalisti, doar marele castigator va fi invitat la Sighisoara pe perioada festivalului si premiat de Microsoft.

Proiectiile vor avea loc in Sala Port.ro - sala de Festivitati a primariei, in Club Aristocrat, cinematograful municipiului, iar seara in aer liber, in Piata Cetatii. La toate proiectiile, intrarea este libera.


Citeste si:
Castigatorii Bucharest Fashion Film Festival 2019
Castigatorii Bucharest...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.