Atentie, atentie, SummerJam Fest 2010 se apropie, iar Sean Price este ultimul nume anuntat, care se va sui pe scena festivalului desfasurat in weekendul 2-4 iulie.

Autorul celebrului citat “I’m the brokest rapper alive”, Sean Price secondat de PF Cuttin legendarul dj al trupei Blahzay Blahzay, este gata sa rupa scena SummerJam-ului in 2 cu piese precum Onion Head, Heartburn, Boom Bye Yeah, asa ca actul de prezenta este obligatoriu intre 2-4 iulie in Padurea Paulesti. [Noi confirmari la SummerJam Fest]

Sean Price, reprezentand Brownsville / Brooklyn NY, membru al supergrupului Boot Camp Clik (alaturi de Buckshot / Black Moon, Smif-N-Wessun, O.G.C.) si-a pus amprenta pe hip hop-ul new yorkez initial sub numele de Ruck, formand impreuna cu Rock aka Da Rockness Monstah super duo-ul Heltah Skeltah.

Prima lor aparitie a avut loc in 1995 pe albumul Da Shinin’ a celor de la Smif-N-Wessun. A lansat doua albume cu Heltah Skeltah, in 1996 – Nocturnal (un debut foarte bun, cu peste 250.000 de unitati vandute, clasandu-se pe locul 5 in Top Billboard 100 Charts + nominalizare la categoria “Best Hip Hop Group” din partea The Source Magazine) si Magnum Force in 1998 (ce a avut printre invitati pe The Outlawz, Method Man, Redman si The Dogg Pound), album ce nu a fost apreciat la acea vreme fiind considerat o bomba comerciala si critica, iar membrii duo-ului fiind acuzati de faptul ca au lansat albumul din dorinta de a vinde mai multe unitati. Prin urmare, acestea au dus la destramarea temporara a trupei Heltah Skeltah.

A urmat apoi primul mixtape ca artist solo – Donkey Sean Jr. In 2005 Sean Price lanseaza primul sau album – Monkey Barz (pe care a reunit producatori foarte bine cotati, printre care Agallah, Khrysis, sau 9th Wonder), numit de AllHipHop.com “Albumul independent al anului”. In paralel rapper-ul continua sa lucreze alaturi de Boot Camp Clik, acestia lansand cel de-al treilea album “The Last Stand” in vara anului 2006. Printre producatorii de pe album sunt inclusi si Pete Rock, Da Beatminerz, 9th Wonder si Large Professor. In 2007 urmeaza cel un al patrulea album, intitulat Casualties Of War. In acelasi an Sean P lanseaza cel de-al doilea album solo – Jesus Price Supastar, fiind foarte apreciat de criticii de specialitate considerandu-l unul dintre cele mai bune albume rap ale anului. In 2008 Heltah Skeltah se reunesc si lanseaza cel de-al treilea album – D.I.R.T (Da Incredible Rap Team) – bineinteles, unul din cele mai bune albume ale anului.

Pe langa aceste nume, pe partea de hip-hop Raku si Brigada Hades intregesc tabloul sustinuti de Cuantune o trupa noua in peisajul muzicii romanesti la granita dintre hip-hop, funk si jazz. Pe partea reggae vin East Roots Connection o alta trupa fresh in peisajul muzical romanesc, iar pe partea electronica a festivalului, dar nu numai, avem Aria Urbana, Blanoz Soundsystem impreuna cu Leizaboy si Amon care se vor regasi pe scena de dj-ing.

Urmeaza ca in curand sa fie definitivat programul pe zile si afisat pe site dupa care raman de anuntat atractiile de la Paulesti pentru ca am pregatit multe suprize ce nu tin neaparat de partea muzicala. Biletele se gasesc in reteaua Diverta si pe Myticket.ro, pretul fiind 100 lei pentru 3 zile de festival pana pe 10 iunie. Dupa aceasta data, pretul biletelor se va mari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.