Sensor si Discoballs sunt cele mai noi confirmari pe afisul Ciuc Summer Fest, cele doua trupe urmand a concerta pe 16 iulie, in aceeasi zi cu Suie Paparude si Faithless.
  • Trupa Sensor a fost infiintata in 1998, aducand in muzica autohtona un stil total nou si surprinzand publicul prin folosirea unor instrumente neconventionale: jenti de masina, butoaie sau scratch-uri. Formata din Paul Ilea (producator, solist vocal si percusionist), Alexandru Negara (percutie si clarinet), Andrei Petrila (tobe), Sergiu Stoiadin (percutie), Laura Orian (solist vocal si percutie), Cosmin Gherghinoiu (bass, voce) si Ioana Marchidan (coreograf), trupa a pus in scena numeroase show-uri originale, imbinand muzica cu teatrul si pantomima si abordand o diversitate de genuri muzicale, de la drum & bass, hip-hop, jazz, la funk, rock, latino sau jazz.

Sensor a lansat pana acum cinci materiale discografice, printre care si un best-of, intitulat “Best, unreleased”, si a primit in cadrul editiei din 2004 a MTV Romanian Music Awards premiul pentru Cel Mai Bun Videoclip, cu piesa “Help yourself”.

  • Discoballs s-a format in 2008, cand Alexei (synth,sampler), Mizdan (chitara bass/synth) si Christian (tobe/percurie) au hotarat sa umple un gol ce exista in muzica electronica romaneasca prin abordarea unui stil deosebit, muzica electro imbinata cu elemente de breakbeat si drum & bass, devenind ulterior unul dintre cele mai apreciate proiecte ale genului de la noi din tara.

Trupa nu s-a afirmat doar prin soundul revolutionar, ci si prin aparitiile live pline de energie, experimentand in baza unui set up format din sintetizatoare, modulatoare de sunet, bass synth, sampler, clape si tobe acustice. Piesele lor s-au diferentiat pe scena de electro live prin “culoarea” unui stil nou definit, dupa cum afirmau chiar membrii trupei, un melanj de “muzica gospel, flori si ceasuri”.

Ciuc Summer Fest se va desfasura in perioada 16-18 iulie, pe Stadionul de Atletism Iolanda Balas Soter din Bucuresti,
printre headlinerii acestei editii numarandu-se alaturi de Faithless, Pink Martini si Gary Moore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.