Urma, unul dintre numele de referinta ale rock-ului acoustic din Romania, este cea mai noua confirmare pe afisul Ciuc Summer Fest!

Trupa se alatura “micutei orchestre” din Oregon, Pink Martini, in cea de-a doua zi a festivalului, pe data de 17 iulie.

Incepandu-si “calatoria muzicala” in anul 2003, Urma s-a remarcat inca de la debut printr-o maniera de interpretare aparte, concretizata intr-un stil complex de rock acoustic imbinat cu elemente de jazz. Ttrupa se aseamana, chiar dupa spusele membrilor sai, cu un “roman de calatorie” ce insumeaza in cei peste sapte ani de activitate peste 300 de aparitii live in concerte si festivaluri, inclusiv in tari precum Ungaria, Franta, Germania sau Elvetia.

Promovand un stil muzical relativ nou in muzica autohtona, trupa a lansat pana in prezent nu mai putin de trei albume: “Nomad Rhymes”, “Anger as a gift” si “Trend off”, materiale foarte bine primite de public, Urma devenind treptat una dintre cele mai apreciate trupe din Romania.

Cel mai recent material discografic, “Lost end found”, ce urmeaza a fi lansat anul acesta, reprezinta o adevarata premiera in cariera trupei atat in ceea ce priveste linia melodica a pieselor cat si prezentarea grafica. Cu un sound mult mai elaborat, imbogatit cu riff-uri de chitara electrica si influente de jazz alternativ, intregul album este conceput sub forma unei carti cu poze, versuri si texte reprezentative pentru muzica trupei.

Dincolo de aprecierea artistica de care se bucura in prezent, Urma s-a afirmat pe scena autohtona si pentru profesionalismului aratat in realizarea fiecarui proiect muzical in care s-a implicat, fiind totodata una dintre cele mai respectate nume din muzica romaneasca.

Ciuc Summer Fest se va desfasura in perioada 16-18 iulie pe Stadionul de Atletism Iolanda Balasa Soter din Bucuresti, printre headlinerii festivalului numarandu-se Faithless si Gary Moore.

Citeste si:
[FOTO] Faithless a facut publicul roman sa vibreze
FOTO  Faithless a facut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.