Concertul pe care legendara trupa americana rock AC/DC il va sustine duminica, in Piata Constitutiei din Capitala, se anunta a fi unul incendiar, cu efecte speciale, lumini, multi decibeli si aproximativ 60.000 de spectatori.

  • Eveniment de 2,5 milioane de dolari

Tehnicienii care pregatesc concertul trupei americane au lucrat in noaptea de vineri spre sambata pentru a instala scena, luminile si chioscurile cu bauturi. Scena pe care vor urca duminica seara membrii AC/DC are 30 de metri latime si 20 inaltime.

Peste 30 de camioane au carat scena si instalatiile care vor fi folosite in evenimentul cu un buget de 2,5 milioane de euro. Organizatorii estimeaza ca la concert vor fi peste 60.000 de oameni. Aproximativ 2.000 de bilete au fost cumparate din strainatate, fiind asteptati fani italieni, australieni, americani, ba chiar si japonezi, potrivit NewsIn.

In deschidere, publicul va fi incalzit de trupa rock romaneasca Iris si de trupa americana de heavy-metal Down.

  • Masuri speciale de siguranta si sfaturi pentru spectatori
Concertul AC/DC implica si masuri speciale de siguranta: In zona Pietei Constitutiei vor fi mai multe restrictii de trafic, iar dispozitivul de paza mobilizat pentru concert va fi unul aproape militarizat, cu peste 1.000 de reprezentanti ai fortelor de ordine.

Spectatorii concertului AC/DC vor trebui sa pastreze biletele pe toata durata evenimentului si sa aiba asupra lor un act de identitate valid. In cazul in care aleg sa paraseasa zona de concert, nu vor mai putea ultiliza biletele cu care au intrat pentru accesul ulterior. Toate biletele vor fi scanate la intrare pentru a fi testata autenticitatea acestora.

Accesul in zona de concert se va face incepand cu ora 15.00 si va fi permis pana la ora 21.30, ora la care portile vor fi inchise. Organizatorii recomanda publicului sa vina cat mai devreme la spectacol pentru a evita aglomeratia in jurul punctelor de acces.

Accesul in perimetrul zonei de concert se va face in functie de tipul de bilet achizitionat, prin puncte de acces speciale. Astfel, pentru detinatorii de bilete la categoria Golden Circle, intrarea se va face prin intrarile din lateralele scenei, iar pentru categoriile Normal Circle, VIP si Tribuna, punctele de acces vor fi plasate pe Bulevardul Libertatii, permitand intrarea din doua directii - dinspre Splaiul Independentei si dinspre Calea 13 Septembrie.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Posesorii de bilete nu vor avea voie sa intre in spatiul de concert cu sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanturi, obiecte periculoase, bauturi sau mancare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video. De asemenea, accesul cu umbrele nu este permis, iar sccesul cu medicamente va fi permis doar in baza retetei medicale aferente.

  • AC/DC, pioniera muzicii hard rock si heavy metal

Trupa australiana AC/DC a fost formata in 1973 de catre fratii Angus si Malcolm Young. Desi este recunoscuta drept pioniera a muzicii hard rock si heavy metal, membrii trupei au spus mereu ca ceea ce canta se numeste rock 'n' roll.
AC/DC au devenit faimosi cu albume precum "Let there be rock" (1977), Highway to hell (1979) si "Back in black" (1980). Acesta din urma a fost vandut in 42 de milioane de exemplare in intreaga lume, dintre care 22 numai in America, devenind al cincilea album in topul vanzarilor din toate timpurile in SUA.

Citeste si:
AC/DC se reunește după o pauză de 6 ani și va lansa noi piese
AC/DC se reunește după o...

Concertul AC/DC de la Bucuresti, care va incepe la ora 18.00, este inclus in turneul Black Ice, care promoveaza cel mai nou album al legendarei trupe australiene. Black Ice World Tour a inregistrat vanzari de 500.000 de bilete din prima zi de la anuntarea turneului, in octombrie 2008. Turneul se va sfarsi la finalul lui 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.