Deschiderea Festivalului International de Film de la Cannes, dar si premiera mondiala a peliculei "Robin Hood", vor putea fi urmarite simultan pe 12 mai, atat la Bucuresti, cat si in alte 40 de cinematografe din Europa.

Cinematograful The Light Cinema din Capitala va transmite in exclusivitate ceremonia de deschidere a festivalului, inclusiv intrarea vedetelor pe covorul rosu, dar si premiera peliculei "Robin Hood", pe 12 mai, incepand cu ora 19:45, in format HD, relateaza NewsIn.

Pretul pentru vizionarea ceremoniei de deschidere a Festivalului de la Cannes va fi de 10 de lei, in timp ce pentru premiera peliculei "Robin Hood" spectatorii vor trebui sa plateasca 26 de lei.

"Robin Hood" este regizat de Ridley Scott si ii are in distributie pe Russel Crowe, Cate Blanchett, William Hurt si Max Von Sydow.

Evenimentul va fi transmis de Light Cinema si alte 40 de cinematografe din Europa (Austria, Elvesia, Germania, Polonia, Irlanda, Belgia, Olanda, Finlanda).

  • O pelicula horror produsa cu doar 6000 de dolari va fi prezentata la Festivalul de Film de la Cannes
Pelicula horror "La casa muda" realizata de uruguayanul Gustavo Hernandez cu un buget de doar 6.000 de dolari se numara printre cele 22 de pelicule alese pentru a fi prezentate, intre 13 si 23 mai, la sectiunea paralela Quinzaine des Réalisateurs din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Pelicula a fost filmata cu o camera digitala neprofesionista, timp de patru zile.

In timpul filmarilor, la care a participat o echipa de 15 persoane, regizorul Gustavo Hernandez se multumea sa viseze doar ca pelicula sa va ajunge pe ecranul unui cinematograf din Uruguay. Sase luni mai tarziu pelicula sa a fost selectata pentru a participa la Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes.

Cei 6.000 de dolari pe care producatorul i-a oferit lui Hernandez l-au obligat pe regizor sa se gandeasca la un lungmetraj care sa presupuna o echipa mica, putine resurse si care sa se poate filma intr-un timp scurt.

"Era vorba de a face, cu o echipa minima, o poveste minima, si atunci ne-am gandit sa povestim ceea ce ni se intampla tuturor atunci cand simtim teama, cand avem toate simturile in alerta si secundele par ore", explica regizorul uruguayan.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Inspirata dintr-o poveste reala din anii '40, cand doua corpuri au fost gasite mutilate intr-o casa de pe un camp din nordul Uruguay-ului, "La casa muda" se centraza pe ultimele 74 de minute de viata ale victimelor.

Camera aleasa pentru filmari, mica si compacta, i-a dat realizatorului mobilitate pentru a inregistra in locuri unde o camera traditionala folosita in cinematografie nu ar fi avut loc. Rezultatul a fost o pelicula experimentala, intr-un limbaj cinematografic clasic.

Pelicula a fost aleasa in sectiunea considerata cea mai experimentala din cadrul festivalului, iar modul in care a fost filmata a fost motivul pentru care juriul a aleas-o. "Si aici am avut noroc pentru ca am ajuns la Cannes datorita unuia dintre juratii festivalului, care a vazut trailerul nostru pe internet si ne-a scris pentru a ne ruga sa il prezentam", mai spune Hernandez.

Citeste si:
Hotelul Carlton din Cannes își scoate la licitație mobilierul!
Hotelul Carlton din Cannes...

Festivalul International de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei cinematografice, va avea loc anul acesta in perioada 12-23 mai.

Romania va fi reprezentata la aceasta editie de pelicula "Aurora" in regia lui Cristi Puiu si de filmul "Marti, dupa Craciun" regizat de Radu Munteanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.