Dupa sase decenii in care a pastrat cu sfintenie taina, Erna Flegel(foto) nu doreste ca perioada petrecuta impreuna cu Adolf Hitler si logodnica acestuia, Eva Braun, sa ramana un secret pe care sa-l ia cu sine in mormant. La cei 93 de ani ai sai, Erna a fost descoperita de catre jurnalistii de la cotidianul german "Berliner Zeitung", drept fosta asistenta medicala care s-a ocupat de Hitler in buncarul in care acesta si-a curmat, in final, firul vietii.

Dezvaluirile Ernei Flegel, relatate de Berliner Zeitung, se refera la perioada incepand din luna ianuarie a anului 1943 si pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cand femeia a fost angajata sa acorde ingrijiri medicale lui Hitler si celor din anturajul Fuhrer-ului. Erna povesteste cum a ramas in buncar si dupa ce Hitler s-a sinucis, fiind acolo la sosirea trupelor sovietice, care au escortat-o afara, impreuna cu ultimii supravietuitori.

Potrivit relatarilor, Hitler era atat de paranoic incat banuia chiar ca spionii i-ar fi inlocuit cianura cu o substanta inofensiva, pentru a-l impiedica sa se sinucida. Varianta prezentata de fosta sora medicala nu infirma informatiile deja cunoscute, insa le completeaza cu noutati. Femeia sustine ca ar fi incercat sa salveze vietile celor sase copii ai lui Josef Goebbels, seful propagandei lui Hitler, insa mama lor, Magda, care ii otravise, s-a impotrivit cu fermitate.

"Se simtea ca al III-lea Reich se apropia de final. Radiourile nu mai functionau si era imposibil sa afli ceva". Astfel este descrisa atmosfera din buncar, inainte de aparitia trupelor sovietice. Femeia a fost interogata de serviciile secrete americane in 1945, dar in rest, in ultimii 60 de ani nu a mai vorbit nimanui despre aceasta experienta a ei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.