Beijingul era acoperit marti de nori si pacla, cu trei zile inainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, in pofida masurilor importante luate de autoritati pentru reducerea poluarii, relateaza NewsIn.

Satul olimpic din nordul capitalei chineze era acoperit de pacla, ceea ce a redus vizibilitatea in apropierea Cuibului de Randunica - stadionul olimpic - unde se va desfasura ceremonia de deschidere a Jocurilor, vineri seara.

Mai multi atleti care au ajuns recent la Beijing si-au exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste calitatea aerului.

"Organizarea este excelenta, dar poluarea" este o problema, a declarat antrenorul echipei turce de halterofili, Talat Unlu.

Un membru al delegatiei indoneziene, Syafraidi Cut Ali, a anuntat ca sportivii din tara sa iau masuri de precautie pentru a evita sa se expuna poluarii. "Petrecem mult timp in camerele noastre si in restaurante, evitam sa iesim afara. Este o problema", a marturisit el.

La sfarsitul saptamanii trecute, locuitorii din Beijing s-au putut bucura de un cer albastru, un spectacol rar in ultimele saptamani.

Printre masurile stricte antipoluare implementate incepand din 20 iulie, cea mai spectaculoasa este circulatia alternativa a masinilor: o zi cele cu numar de inmatriculare par, o zi cele cu numar impar.

Autoritatile chineze au anuntat ca ar putea lua masuri suplimentare in timpul Jocurilor Olimpice (8-24 august), in cazul in care calitatea aerului nu va fi satisfacatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.