Comisia Europeana anuntase ca asteapta un raport complet de la Guvernul Italian cu privire la recensamantul locuitorilor din taberele de nomazi pana la sfarsitul lunii iulie.

Guvernul italian, criticat de Bruxelles pentru politica sa in domeniul imigratiei, a decis astazi sa trimita "spre avizare" Comisiei Europene mai multe texte de lege legate de statutul refugiatilor, regruparea familiala si libera circulatie a cetatenilor europeni.

Este vorba despre un demers "neoficial", inainte de adoptarea definitiva a textelor, avand in vedere "caracterul destul de delicat al subiectului", a explicat ministrul de interne Roberto Maroni intr-o conferinta de presa.

"Avem un raport de cooperare excelent cu Jacques Barrot", comisarul europeana pentru justitie, "care a acceptat aceasta decizie", a adaugat ministrul.

Cele trei legi trimise Bruxelles-ului fac parte dintr-un vast ansamblu de legi vizand inasprirea politicii italiene in domeniul imigratiei, adoptate de Guvernul lui Silvio Berlusconi, de la venirea la putere, in mai.