Un om de stiinta care a ajutat in investigarea atacurilor cu antrax comise in Statele Unite in 2001 s-a sinucis, chiar cand Departamentuul Justitiei era pe punctul de a-l acuza in legatura cu aceste atacuri, a informat vineri Los Angeles Times, relateaza NewsIn.
Ziarul l-a identificat pe barbat ca fiind Bruce Ivins, in varsta de 62 de ani, si spune ca acesta a lucrat in ultimii 18 ani la laboratoarele guvernamentale de bioaparare din Maryland.

Potrivit sursei, Ivins fusese informat ca va fi inculpat, cu putin timp inainte de a muri, marti. Barbatul a luat o supradoza de analgezice.

Praf contaminat cu bacili de antrax a fost trimis prin posta unor organizatii media si unor politicieni la putin timp dupa atacurile din 11 septembrie 2001. Atacurile cu antrax au ucis cinci persoane si au dus la inchiderea unei cladiri a Senatului.

Considerat un microbiolog foarte talentat, Ivins a ajutat FBI sa analizeze materialul recuperat din unul dintre plicurile cu respectivul praf, care fusese trimis unui senator din Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.