Aviatia turca a bombardat astazi pozitiile rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului, ucigand un numar neprecizat de rebeli, a anuntat armata turca, potrivit NewsIn.

Seria de atacuri, a treia din ultima saptamana dusa impotriva taberelor PKK din muntii irakieni, intervine dupa un dublu atentat -cu bomba comis duminica seara la Istanbul, in care au murit 17 persoane. Autoritatile turce suspecteaza PKK ca este la originea acestor atentate.

Avioanele de lupta turce au vizat in special o pestera de mari dimensiuni, subliniaza Statul Major pe site-ul sau. In aceasta pestera si in imprejurimi a fost reperat un grup de 30-40 de "teroristi", denumire oficiala turca pentru membrii PKK, a precizat aceeasi sursa.

"Pestera a fost distrusa si teroristii care se aflau inauntru si majoritatea celor aflati in exterior au fost neutralizati", adica ucisi, subliniaza comunicatul.

O a doua tinta a avioanelor de lupta turce a fost in zona Zap, subliniaza armata, adaugand ca avioanele care au luat parte la raiduri s-au intors cu bine la baza.

Explozia a doua bombe duminica, intr-un cartier muncitoresc al Istanbulului, a provocat moartea a 17 persoane, printre care copii, si ranirea a cateva zeci. VIDEO: Dublu atentat la Istanbul, soldat cu 17 morti

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni, ca atentatele de la Istanbul au fost "pretul" unei campanii intensificate impotriva rebelilor kurzi din Turcia si din nordul Irakului, fara a cita explicit PKK.

VIDEO: Dublu atentat la Istanbul, soldat cu 17 morti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.