Recensamantul rromilor din taberele de nomazi a inceput oficial inca de ieri la Roma, insa autoritatile italiene au renuntat deocamdata la operatiunea de amprentare, care a starnit dispute aprinse, iar "numaratoarea" este realizata de Crucea Rosie.

Asadar, aproximativ 10 mii de oameni urmeaza sa fie chestionati, fotografiati si inregistrati. Reprezentantii acestei organizatii au anuntat inca de saptamana trecuta ca este vorba doar de o operatiune umanitara. Crucea Rosie a completat primele formulare in cadrul unei asa-zise repetitii generale, inainte de demararea oficiala a recensamantului. Locuitorii din taberele de nomazi vor avea o serie de beneficii de pe urma acestui recensamant. Operatiunea urmeaza sa fie finalizata pana la jumatatea lunii octombrie.

Aceasta "numaratoare" este de fapt o cale de mijloc pentru ca autoritatile italiene sa nu fie nevoite sa recurga la amprentarea tuturor rromilor, deci si a minorilor, pentru a cunoaste care este situatia din taberele de nomazi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.