Un submarin care transporta probabil cocaina a fost interceptat miercuri in apele Mexicului, dar acest gen de captura nu este o premiera, ci ilustreaza mijloacele importante ale mafiei in transportul de droguri spre SUA, relateaza AFP.

Submarinul a fost depistat de marina mexicana din Oceanul Pacific, in zona statului Oaxaca, sudul Mexicului, a spus un purtator de cuvint, Benjamin Mar. "In urma detectarii aeriene, am interceptat miercuri un submarin in largul coastei Oaxaca. Presupunem ca transporta droguri, dar inca nu avem confirmarea, probabil ca este vorba de cocaina", a precizat el.

Cei patru membri ai echipajului, care nu au opus rezistenta si a caror nationalitate nu a fost dezvaluita, au fost arestati intr-o operatiune "destul de complicata", a spus Mar. In cursul operatiunii au fost mobilizate nave si elicoptere.

Submarinul a fost remorcat spre o baza militara mexicana din apropierea statiunii Huatulco. "A fost interceptat la 15 kilometri de coasta si armata il va duce in golful Santa Cruz", a spus un oficiail al marinei. "Nu era un submarin militar, era unul de zece metri lungime. Potrivit informatiilor noastre, a fost construit in padurea din Columbia, pentru transportul de droguri", a spus Mar.

Mexicul este o placa turnanta a traficului de droguri intre Columbia si Statele Unite. In fiecare an, zeci de tone de cocaina trec pe aici. Este prima data cand armata mexicana intercepetaza un submarin, dar nu este prima data cand un submarin este folosit pentru transportarea cocainei intre Columbia si SUA.
Mexicul a mobilizat 36.000 de militari in lupta antidrog, fortele de politie fiind depasite, pentru ca in rindul lor s-au infiltrat numerosi traficanti de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.