Patru persoane au fost arestate in cadrul anchetei referitoare la atentatul care a facut zeci de raniti la Minsk la 3 iulie, a informat miercuri televiziunea belarusa, citand un responsabil al serviciilor secrete, relateaza AFP

"Agentii KGB din Belarus au arestat patru persoane suspectate de implicare in explozia produsa la 3 iulie in timpul concertului de la Minsk", a informat seful KGB, Igor Kuznetov.

O bomba cu piulite a facut zeci de raniti joi seara la Minsk, cu ocazia celebrarii Zilei Independentei.
Imaginile difuzate de televiziuni l-au aratat pe presedintele Aleksandr Lukasenko ducandu-se la locul exploziei. Concertul nu a fost intrerupt. "Daca am fi inceput evacuarea presedintelui, asa cum mi s-a propus, si tot restul, daca am fi intrerupt concertul, s-ar fi produs panica si ceva in comparatie cu care tragedia de la Nemiga ar fi fost nimic", a explicat presedintele, care asista la concert in momentul producerii incidentului.

In mai 1999, 53 de persoane au murit sufocate sau zdrobite intr-un pasaj pietonal care ducea la statia de metrou Nemiga. Multimea, majoritatea adolescenti, fugea din calea unei furtuni violente, care izbucnise la incheierea unui concert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.