Statele Unite au returnat Columbiei smaralde, vase si piese din epoca pre-columbiana, care au fost furate de traficanti, a relatat marti administratia americana a vamilor si a controlului imigratiei (ICE), scrie AFP.
Aceste piese, unele vechi de 2.500 de ani, au fost gasite in sudul Floridei. Inainte de a fi returnate guvernului columbian, au fost examinate si autentificate de catre expertii Universitatii Internationale din Florida si de la Universitatea din Maine.

"Cei care considera ca pot fura de la o natiune mostenirea istorica pentru a se imbogati, se inseala", a spus Anthony Mangine, de la ICE.

"Columbia este mandra de cooperarea sustinuta cu guvernul SUA si suntem multumiti de recuperarea acestor piese de o valoare inestimabila care fac parte din mostenirea noastra culturala", a spus consulul general al columbiei Luis Ignacio Guzman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.