Femeile nipone ajung la abstinenta sexuala, unele fiind inca virgine la citiva ani de la casatorie

Din ce in ce mai multe femei maritate din Japonia se pling ca nu au facut sex de mult timp, iar unele sint inca virgine la citiva ani de la cununie, releva cotidianul "Asahi Shimbun". Casatoriile fara sex sint doar unul dintre motivele dezastrului demografic din Japonia. In 2003, rata natalitatii a fost de doar 1,29%, iar populatia actuala - 128 de milioane - va scadea pina in 2050 la 100 de milioane de locuitori.

Ca multe alte femei din Japonia, Junko s-a casatorit dupa ce a implinit 30 de ani. Impreuna cu sotul ei, care are un loc de munca foarte bun la o mare firma nipona, si-au facut planuri sa isi cumpere o casa, sa puna deoparte niste bani si sa intemeieze o familie. Dupa 15 ani, Junko nu are inca nici un copil si nu pentru ca unul dintre ei ar fi steril, ci pentru ca pur si simplu nu au facut niciodata dragoste.

Un sondaj realizat pe un esantion de 600 de femei a aratat ca 26% din ele nu facusera sex cu sotul lor in ultimele 12 luni. In ultimii zece ani, rata divorturilor s-a dublat, iar numarul femeilor care motiveaza inactivitatea sexuala creste ingrijorator. "Sintem mai mult colegi de camera decit un cuplu casatorit", spune un barbat de 31 de ani, care recunoaste ca nu a mai facut sex cu sotia lui de circa doi ani.

Sex terapeutic

Peste 200 de astfel de femei se prezinta anual la clinica infiintata special pentru astfel de situatii de Kim Myong-gan, in Tokyo. "Femeile care vin la clinica mea isi iubesc sotii si nu vor sa divorteze. Problema este ca acestia si-au pierdut interesul pentru sex sau nu au vrut sex inca de la inceput. Multi barbati se gindesc la neveste ca la un substitut al propriei mame, nu ca la o femeie cu nevoi emotionale si sexuale", explica el.

Solutia pe termen scurt pe care o ofera Kim este neconventionala, dar acceptata de majoritatea femeilor. Dupa mai multe sedinte de terapie pentru care trebuie sa plateasca 6.800 de dolari, doamnele isi pot alege un barbat, pe baza fotografiilor din baza de date a clinicii, cu care sa se intilneasca si, eventual, sa faca sex. "Nu are nimic in comun cu prostitutia masculina. Barbatii se ofera voluntar si platesc jumatate din nota de plata la restaurant si hotel. Este perfect legal", se apara Kim, adaugind ca, in acest fel, salveaza sute de femei anual de la depresie sau chiar sinucidere.

"Barbatii au cariera lor, traiesc mai mult la locul de munca. Nici nu se gindesc ca este o problema daca nu fac sex cu nevestele. Au pornografia si industria sexului ca sa isi satisfaca nevoile, dar femeile nu au unde sa se duca. Doar sufera in tacere", explica Kim.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.