Pompierii din California au depus eforturi considerabile aseara pentru a salva mai mult de 4.000 de locuinte si alte structuri din calea incendiilor de vegetatie, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Locuintele din apropiere de Goleta, zona Santa Barbara, au fost cele mai expuse riscului, incendiile apropiindu-se rapid de cele 2.600 de locunte si de reteau electrica ce alimenteaza cu curent 100.000 de oameni din zona de coasta

Circa 3.000 de persoane au fost evacuate din zona Goleta. "Cerul din Goleta este negru de fum si evacuam numeroase locuinte", a declarat purtatoarea de cuvant a pompierilor, Karen McKinley, joi, in urma incendiului care a devastat mai mult de 971 de hectare. Intrebata cat de aproape este incendiul de locuinte, ea a precizat ca "proabil este foarte aproape, este un moment critic".

Incendii se inregistreaza si in zona Big Sur, unde 1.800 de case si sedii de firme au fost evacuate, iar 40 de kilometri de autostrada de pe coasta a fost inchisi.

"Este un incendiu puterenic, noaptea trecuta se vedeau flacari foarte mari, iar in mod obisnuit incendiile care au loc noaptea nu arata asa", a spus o puratoare de cuvant a pompierilor, Tina Rose. "Nu m-ar surprinde ca unele locuinte sa fie distruse. Sper sa nu fie cazul, incercam sa le protejam", a spus ea. "Nu este de glumit, este o chestiune foarte serioasa", a precizat Rose.

Incendiile au distrus 20 de case si alte 1.777 de structuri din zona sunt amenintate. Situatia este complicata de faptul ca padurea se confrunta cu o boala de la jumatatea anilor '90, care a uscat copacii, ceea ce alimenteaza incendiile.

"Sunt mii de copaci uscati in zona incendiului", a spus purtatoarea de cuvant, precizand ca nu se asteapta ca aceste incendii sa fie stinse prea curand.

Guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, care a vizitat Big Sur miercuri, a cerut trupelor Garzii Nationale sa participe la eforturi. El a declarat starea de urgenta in 11 regiuni din centrul si nordul statului, unde peste 1.000 de incendii se inregistreaza de mai multe zile, devastand 172,000 hectare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.