Economia americana va traversa o perioada dificila in al doilea trimestru si Europa nu va ramane imuna la aceasta situatie, conform secretarului trezoreriei americane, Henry Paulson, informeaza NewsIn.
"Nu exista nici un dubiu asupra faptului ca nivelul ridicat al pretului petrolului va avea un impact asupra economiei", a spus Paulson, intr-un interviu pentru International Herald Tribune.

Paulson se afla intr-o calatorie in Europa si Rusia, cu scopul de a explica cum incearca oficialii de la Washington sa rezolve problemele cu care se confrunta economia americana. Danemarca a anuntat, marti, ca economia sa se afla in recesiune, acesta fiind primul stat european care a raportat o scadere a productiei, pentru doua luni consecutive.

“Pe o scena globala, suntem cu totii interconectati”, a spus Paulson, referindu-se la faptul ca problemele economice cu care se confrunta America vor afecta Europa.

Oficialul s-a folosit de aceasta calatorie pentru a reafirma ca administratia americana continua sa creada intr-o intarire a dolarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.