Georgia a cerut azi Abhaziei sa isi redeschida frontiera cu restul teritoriului georgian, avertizand asupra riscului unei "catastrofe umanitare" care ar putea afecta mii de persoane din provincia rebela daca aceasta situatie dureaza, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Inchiderea frontierei, efectiva de azi, va "provoca o catastrofa umanitara care nu va face decat sa sporeasca tensiunile in regiune", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili.

Acesta se referea la miile de georgieni care traiesc in districtul Gali din estul Abhaziei carora autoritatile din republica separatista le interzic sa mearga in alte regiuni abhaze si care nu supravietuiesc decat prin comertul si contactele cu restul teritoriului georgian.

"Daca acesta situatia va continua, in Gali va fi foamete, localnicii nu vor mai fi in masura sa isi procure hrana sau medicamente", a adaugat purtatorul de cuvant, potrivit caruia Abhazia si-a mai inchis frontiera, dar intotdeauna pentru o perioada de timp scurta.

Presedintele Abhaziei, Serghei Bagaps, a anuntat luni ca, in urma unor noi atentate cu explozibili comise in republica separatista si pentru care a acuzat Tbilisi, frontiera dintre Georgia si Abhazia va fi inchisa "pe termen nedefinit".

Georgia dezminte ferm orice implicare in cele patru atentate comise duminca si luni la Gagra, pe malul Marii Negre, si Suhumi, in capitala abhaza, soldate in total cu zece raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.