Sculptura "Balloon Flower" (Magenta) a americanului Jeff Koons a fost vanduta luni pentru 12,9 milioane de lire sterline (16,3 milioane euro) de casa de licitatii Christie’s din Londra, stabilind astfel un nou record mondial al artistului la licitatii, scrie AFP, potrivit NewsIn.

Sculptura, facuta din otel cromat, cu o inaltime de 2,75 metri, reprezinta o floare facuta dintr-un balon de cauciuc innodat asa cum fac clownii sau alti artisti de pe strada. Opera de arta a fost estimata la 12 milioane de lire sterline.

Pe langa aceasta, s-a mai vandut si tabloul "Naked Portrait with Reflection" a lui Lucien Freud, pentru 11,80 milioane lire (14,85 milioane euro), estimat initial intre 10 si 15 milioane lire. Este cea de a doua cea mai scumpa opera a artistului vanduta la licitatie.

Opera "Trei autoportrete" un triptic rar realizat de Francis Bacon la Paris in 1975 si care nu a fost prezentat publicului niciodata, a fost vandut cu 17,29 milioane de lire (21, 76 milioane euro). Fusese estimata la 10 milioane de lire.

Aceste creatii au reprezentat bijuteriile vanzarilor de lucrari de arta moderna si contemporana care au avut loc luni seara, la casa de licitatii Christie's, in timpul carora a fost stabilit si un record mondial pentru un artist spaniol in viata, pentru piesa "Madrid desde torres blancas" de Antonio Lopez, care s-a vandut cu 1,38 milioane de lire sterline (1,74 milioane euro).

Saptamana precedenta, Christie's si casa concurenta de licitatii Sotheby's, care detin 90% din piata vanzarilor de arta la licitatii din lume, au vandut obiecte de arta impresionista si moderna in valoare de peste 375 milioane euro in doar trei zile, la Londra, ceea ce reprezinta un record al vanzarilor in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.