Un puternic cutremur ar putea afecta, in perioada urmatoare, sudul Libanului si nordul Israelului, a anuntat luni Centrul national libanez pentru cercetari stiintifice, citat de AFP.

Spitalele din nordul Israelului au fost deja avertizate sa se pregateasca pentru un eventual seism puternic in nordul statului, potrivit unei scrisori semnate de un oficial al ministerului israelian al Sanatatii.

"Din 12 februarie, suntem in plina criza seismica in regiunile Tyr si Nabatiyeh, unde s-au inregistrat 800 de cutremure cu o magnitudine variind intre 2,3 si 5,1 grade pe scara Richter", a declarat secretarul general al Centrului national libanez pentru cercetari stiintifice, Moud'n Hamze.

"Centrul de cercetari geofizice ia in calcul un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre cinci si sase grade Richter", similar celui care a avut loc in 1956, soldat cu 136 de morti si 6.000 de case distruse, a adaugat el.

Potrivit acestuia, pericolul nu rezida in magnitudinea seismului, ci in faptul ca solul a fost fisurat de numeroasele miscari telurice care au avut loc in ultima perioada: "Un cutremur de patru grade provoaca o fisura de un kilometru", a afirmat Hamze.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.