Dupa ce Vladimir Putin i-a confirmat sefei Guvernului ucrainian ca, de la 1 ianuarie, pretul gazelor livrate va creste cu peste 100%, Ucraina a hotarat categoric ca nu va prelungi acordul cu Rusia privind prezenta Flotei din Marea Neagra, pentru ca, peste zece ani, Marea Neagra trebuie sa se transforme intr-o "buna zona a pacii".
In acelasi timp, Kievul este gata sa dea o mana de ajutor Moscovei si sa-i indice directia in care va pleca flota in mai 2007. Autoritatile ucrainene sunt convinse ca alternativa excelenta pentru Sevastopol poate deveni Siria, scrie cotidianul rus Vzgliad, citat de HotNews.

Moscova crede insa ca locul nu va ramane pentru mult timp gol - vor veni navele NATO. Expertii sunt, la randul lor, convinsi ca ar fi absurd sa se considere orice punct al planetei, fie el Siria sau Marea Mediterana, o alternativa demna pentru Sevastopol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.