Candidatul democrat la alegerile prezidentiale americane, Barck Obama, a semnat joi seara un cec de 2.300 de dolari, suma "maxima autorizata de lege", pentru a-si ajuta fosta contracandidata, Hillary Clinton, sa isi acopere datoriile de campanie, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Obama personal mi-a dat un cec", a declarat pentru CNN fostul director de campanie al lui Hillary Clinton, Terry McAuliffe, inainte ca suma donata sa fie precizata de un asistent al consilierului statului Illinois.
"Ajutam, acest lucru este important", a declarat Penny Pritzker, care conduce comisia de finantare a lui Obama, semnand un cec de 4.600 de dolari (in numele sau si al sotului ei).

Datoriile facute in urma campaniei de catre Hillary Clinton sunt evaluate la 22,5 milioane de dolari, dintre care 11,4 milioane extrase din conturile personale. Participarea lui Obama la eforturile pentru plata acestor datorii este considerata esentiala pentru concretizarea reconcilierii celor doi fosti contracandidati, dupa cinci luni de campanie dura pentru primare.

Unii sustinatori ai lui Hillary Clinton considera ca Obama ar trebui sa mearga si mai departe si sa ceara sutelor de mii de donatori modesti care l-au sustinut sa se alature acestui efort, ceea ce el nu facuse inca.
Insa, adresandu-se unor donatori democrati, printre care se aflau si mai multi apropiati ai sotilor Clinton, reuniti intr-un hotel din Washington, Obama a anuntat ca le-a cerut principalilor sai sustinatori financiari "sa scoata carnetul de cecuri si sa treaca la treaba". "Trebuie sa ne ocupam de datoria lui Hillary Clinton", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.