Autoritatile ungare intentioneaza sa afiseze la toate refugiile si parcarile de pe soselele din jurul Budapestei, avertismente pentru soferi in legatura cu hotii "prietenosi", a anuntat joi politia comitatului Pesta, citata de agentia de presa MTI in pagina electronica.
Politia din Pesta a primit anul acesta 34 de plangeri in legatura cu hoti care opresc masinile pentru a informa soferii ca au pene sau alte defectiuni la vehicule, dupa care fura bunurile de valoare in timp ce soferii verifica problema. In consecinta, politia a decis sa afiseze avertismente in acest sens.

Victimele sunt adesea romani sau bulgari care lucreaza in Occident si se intorc in tarile de origine cu sume mari de bani. In plus, multi soferi neglijeaza sa isi incuie masinile atunci cand se duc la toaletele de pe autostrada sau cand se opresc sa isi cumpere cafea, ceea ce le usureaza treaba hotilor.

Modul de operare al hotilor este relativ simplu: acestia aleg adesea o masina pe care o vad ca traverseaza granita si o urmaresc, strigand ca are pana sau alte probleme similare, pentru a-l determina pe sofer sa opreasca. Apoi se indreapta catre masina si insotesc victima in spatele vehicului, in timp ce un complice fura obiectele de valoare din fata. In unele cazuri extreme, complicele urca la volan si fuge cu masina. Adesea, hotii taie ei insisi cauciucurile masinii victimei, pentru a fi mai credibili.

Hotii folosesc insa si alte metode: o persoana distrage atentia soferilor in parcarile din zona autostrazilor, solicitandu-le informatii privind unele destinatii, iar un alt individ sustrage in timpul acesta genti sau obiecte de valoare aflate in masina nesupravegheata. Oamenii legii spun ca uneori hotii se deghizeaza si in politisti pentru a opri autoturismele.

In luna mai, politia ungara anuntase ca a inregistrat 124 de furturi pe autostrazile din tara, majoritatea victimelor (33%) fiind romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.