Municipalitatea din Amsterdam a prezentat miercuri un plan pe doi ani care vizeaza sustinerea celor 8.000 de prostituate din acest oras in fata retelelor criminale si a le ajuta pe cele sau cei care doresc sa-si schimbe profesia, relateaza AFP.
Planul, finantat cu 475.000 de euro pana in 2010, se inscrie in intentia autoritatilor de a lupta impotriva infractionalitatii in acest sector, actiune care a inceput cu inchiderea a sute de vitrine din Cartierul Rosu, unde erau expuse prostituate si care se aflau sub controlul unor elemente infractionale, a explicat adjunctul primarului, Marijke Vos.

"Ameliorarea situatiei prostituatelor este cruciala, pentru ca ele si ei au libertatea de a alege", a spus oficialul. "Este extrem de important sa cunoasca mai bine dreptul muncii si sa fie ajutate sa-si schimbe directia, daca doresc", a adaugat ea.

Principala tinta este sectorul escortelor si bordelurile, mult mai dificil de controlat decat cel al femeilor care se ofera in vitrine, in plina zi, a spus Vos. Municipalitatea estimeaza ca circa 8.000 de persoane lucreaza in industria sexului in Amesterdam, dintre care numai un sfert se expun in faimoasele vitrine.

In Olanda prostitutia este legala din 2000 si prostituata, indiferent daca este salariata sau lucreaza pe cont propriu, este considerata un angajat obisnuit din punct de vedere al dreptului muncii. Planul municipalitatii prevede asocierea inspectiilor de lucru si fiscul cu politia sau serviciile de sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.