Cel mai periculos infractor din istoria Finlandei

Un finlandez de 43 de ani a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz sexual asupra a 445 de baietei din Thailanda, incepind din 1989 incoace, devenind astfel unul dintre cei mai periculosi infractori din tara sa. Probele politiei sint foarte solide: barbatul, a carui identitate nu a fost inca data publicitatii, tinea un jurnal in care consemna fiecare victima, el avind o adevarata pasiune pentru baieti cu virste cuprinse intre 10 si 13 ani.

In total, finlandezul a facut 26 de voiaje in Thailanda, in doar 15 ani. "Barbatul a fost arestat pe 6 ianuarie, pe aeroportul din Helsinki, cind se intorcea din Thailanda.

Numele lui aparuse in cadrul unei anchete privind un caz de pedofilie din Belgia", a indicat comisarul Lars Henriksson, de la Departamentul de Criminalitate al politiei din Finlanda. "In timpul perchezitiei pe care am efectuat-o la locuinta lui, am gasit casete si CD-uri filmate in Thailanda care vor constitui, de asemenea, probe la proces", a adaugat politistul.

Legislatia finlandeza permite tribunalelor sa judece un cetatean si pentru fapte comise in alta tara, chiar daca victimele nu au depus plingere. Potrivit surselor citate, nu se considera necesara identificarea victimelor, dosarul de acuzare fiind foarte solid, gratie jurnalului si casetelor inregistrate de pedofil.
Acesta risca sa primeasca zece ani de inchisoare pentru "abuz sexual foarte grav". Daca va fi condamnat, pedofilul finlandez va intra in istoria tarii sale ca fiind criminalul cu cel mai mare numar de victime.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.