Vorba cu care parintii isi speriau demult copiii - „daca nu esti cuminte te dau la tigani” - tinde sa se raspandeasca, intr-o varianta adaptata, si intre francezi.
Doar ca, in Franta, mai mult parintii se tem ca odraslele lor „ le vor fi luate” de catre traficanti de organe romani, relateaza cotidianul La Provence, citat de Mediafax. Tot mai multi parinti si cadre didactice din Franta au fost contaminati „prin SMS” cu o adevarata psihoza. Ei sunt pusi in garda prin mesaje text, care circula intre abonatii de telefonie mobila, asupra faptului ca imigrantii romani ar sta in spatele mai multor cazuri de „fete rapite pentru trafic de organe”. Rapitorii ar fi oameni „care pretind ca se ocupa de colectare de sange (...) Se pare ca acestia sunt romani si sunt cei care au ucis-o pe fata de la Malpasse” - cam acesta este continutul SMS-urilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.