Violenta, manie, oameni ramasi fara case, acestea sunt fetele razboiului civil din Darfur-Sudan. Totusi, Natiunile Unite atrag atentia asupra unei probleme si mai mari, care afecteaza regiunea: violul.

Mii de femei din Darfur, chiar si fetite de patru ani, au devenit victime ale abuzului sexual, iar grupurile umanitare prezente in regiune spun ca violul este, printre alte forme de violenta, o foarte dura metoda de epurare etnica.

Aproape toate femeile care locuiesc in tabere umanitare sunt violate sau batute de catre militarii care fac parte din fortele guvernamentale de mentinere a ordinii. Situatia a devenit atat de grava incat femeile accepta violul ca pe un mod de de viata, arata CNN.

In lupta cu acest fenomen, voluntarii incearca sa afle cat mai multe dezvaluiri din partea victimelor, dar dintre acestea, prea putine sunt dispuse sa vorbeasca. Totusi, unele femei au povestit despre abuzuri socante: “A marturisit ca i-au sfasiat rochia, apoi bucatile de material le-au folosit pentru a o lega de alta fata-are 13 ani, iar cealalta are 16. Au fost violate impreuna”, a declarat Ajayi Funmi, reprezentanta a Natiunilor Unite, in zona.

In ciuda unei realitati disperate, guvernul Sudanez insista ca nu exista aceste probleme si ca de fapt, reprezentantii umanitari influenteaza presa straina si obtin declaratii false si neadevarate, de la ‘presupuse’ victime.

Iar perspectivele nu sunt optimiste deloc, din moment ce guvernul Sudanez mentine o astfel de pozitie, iar Natiunile Unite trimit in zona militari prea putini si neechipati, potrivit CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.