Douazeci si opt de presupusi membri ai organizatiei Tigrii pentru eliberarea Eelamului tamil (LTTE, rebelii separatisti din Sri Lanka) au fost arestati astazi pentru terorism in mai multe regiuni din Italia, a anuntat politia din Napoli, informeaza NewsIn.

28 persoane, toate originare din Sri Lanka, au fost arestate in aceasta dimineata de circa 200 de politisti, mai ales in Napoli, Bologna si Sicilia, a spus un responsabil al politiei antiterorism, Antonio Sbordone, care a coordonat operatiunea.

In afara de apartenenta la "o asociatie infractionala cu scopuri de terorism", ele sunt acuzate de finantarea organizatiei LTTE. Este prima data cand o astfel de operatiune are loc in Italia, potrivit responsabilului, care a spus ca anul trecut a avut loc in Franta o operatiune similara.

In lupta din 1972, Tigrii tamili vor independenta nordului si nord-estului statului Sri Lanka. Intre 60.000 si 70.000 de persoane au murit in 30 de ani si alte mii au fost ucise de la reizbucnirea violentelor, la sfarsitul lui 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.