Noua constitutie a statului Kosovo a intrat ieri in vigoare, dupa ce autoritatile separatiste albaneze de la Pristina au proclamat in mod unilateral independenta provinciei sarbesti in luna februarie 2008, relateaza agentia Beta.
"Intrarea in vigoare a acestei constitutii este un eveniment politic cu consecinte nocive. Dar pentru Serbia, ea nu este juridic valida. Serbia considera Kosovo ca fiind provincia sa de sud", a declarat presedintele Boris Tadic (foto), citat de Tanjug. Conform noii Constitutii, "Guvernul" de la Pristina isi asuma majoritatea puterilor exercitate din 1999 pe teritoriul provinciei de catre Administratia ONU, pe fondul adoptarii vineri de catre Legislativul kosovar, a legii prin care se pun bazele crearii unei forte de securitate profesioniste a noului "stat", sprijinita de majoritatea statelor NATO.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.