Sondajul de opinie a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane si are o eroare de plus/minus 3,1%, transmite Reuters. Conform rezultatelor sondajului, Obama ar obtine acum 47% din totalul voturilor, in timp ce McCain – doar 41%. Diferenta dintre cei doi a crescut cu 3% in ultimele doua luni.

Obama este sustinut in special de afro-americani, hispanici, femei si muncitorii cu venituri modeste. Singurul avantaj serios al lui McCain este constituit de faptul ca el ar castiga 55% dintre voturile barbatilor albi, care au constituit peste o treime din totalul celor care s-au prezentat la vot in 2004. Obama ar putea obtine doar 35% din voturile acestei parti importante a electoratului american.

Foarte semnificativ este si faptul ca 54 % dintre americani declara ca ar prefera un presedinte care sa propuna schimbari majore, chiar daca el este mai putin experimentat (cazul lui Obama), in timp ce doar 42% spun ca ar prefera un presedinte cu foarte multa experienta, chiar daca acesta ar propune schimbari putine si nu foarte importante (cazul lui McCain).