Presedintele rus Dmitri Medvedev a promis sa construiasca in Rusia o "societate libera" si sa asigure respectarea drepturilor omului si libertatii presei, intr-un discurs in fata Congresului mondial al presei rusofone, la Moscova, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Astazi si in viitor, prioritatea noastra este construirea unei societati libere si responsabile, respectarea drepturilor omului, a libertatii presei si cuvantului si, fireste, a suprematiei legii", a spus el.

"Suntem in curs de a ne ameliora sistemul politic", a asigurat Medvedev, adaugand ca Rusia va lupta "prin toate mijloacele accesibile" impotriva rasismului, xenofobiei si extremismului. "Din nefericire, aceste amenintari nu au disparut. Si mai rau, ne confruntam cu ele acolo unde nu ne asteptam", a spus liderul rus.
El spera ca presa rusa "sa ajute statul" sa combata aceste rele.

Occidentul spera intr-o politica rusa mai flexibila in domeniul drepturilor si libertatilor dupa sosirea la putere a lui Medvedev, la 7 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.