Jandarmeria Vaticanului, ce are in grija, impreuna cu garda elvetiana, securitatea Papei Benedict al XVI-lea si a micului stat situat in inima Romei, si-a intarit recent Dispozitivul antiterorism prin infiintarea a doua servicii speciale, a declarat sambata comandantul Domenico Giani pentru Osservatore Romano, relateaza AFP, citat de Rompres.

Au fost infiintate un grup de interventie rapida si un departament antisabotaj "pentru a face fata unor eventuale activitati teroriste", a declarat el. Grupul de interventie rapida va avea ca principale sarcini efectuarea de "anchete" si verificarea informatiilor, dar va putea in acelasi timp 'sa intervina de urgenta in cazul unor situatii de risc major".

Cel de-al doilea serviciu "este un contingent special format din elemente specializate si antrenate, dotate cu mijloace tehnice sofisticate, capabile sa identifice si sa neutralizeze eventuale pericole", precum pachetele suspecte.

De peste un an jandarmeria Vaticanului asigura securitatea si in "zonele extrateritoriale" din afara orasului Vatican, precum bazilicile papale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.