Tomihiro Kato era un nume care pana ieri nu spunea nimic japonezilor, dar care acum a dobandit o faima cel putin macabra.

Satul de viata si deprimat, acesta a hotarat nu numai sa-si distruga propria viata, dar si sa ia vietile altora fara nicio remuscare.

La volanul unei camionete, el a intrat intr-o multime de pietoni dintr-un cartier din Tokyo, foarte popular printre amatorii de noutati electronice, apoi a coborat, l-a injunghiat pe unul dintre cei pe care i-a lovit si a continuat sa loveasca oamenii din multime cu cutitul, pana cand l-a oprit politia. Pentru 7 oameni, 6 barbati si o femeie, interventia politiei a venit prea tarziu, ei deja pierzandu-si vietile din cauza loviturilor de cutit, in timp ce alti 12 au scapat doar cu rani.

Martorii oculari au descris crimele ca pe adevarate scene de cosmar, cu oameni plini de sange pretutindeni, cu haos si teama cel putin neobisnuite pe strazile uneia dintre cele mai civilizate metropole din lume.

Coincidenta sau mai degraba nu, macelul produs de Kato vine in aceeasi zi in care se aniversa un atac similar din anul 2001, cand un barbat cu probleme psihice a ucis, tot cu ajutorul unui cutit, 8 copii dintr-o scoala primara japoneza din Osaka si a ranit 15 copii si profesori.

De asemenea, in ianuarie anul acesta, un adolescent de 16 ani a incercat sa faca tot un act de genul acesta, cand a atacat tot la intamplare oameni pe strada, cu ajutorul a doua cutite de bucatarie, dar spre deosebire de criminalul care a actionat ieri, nu a reusit decat sa-i raneasca pe unii.

Toate aceste atacuri, altadata foarte rare in Japonia, amintesc de cele similare, dar realizate cu arme de foc, din SUA, toate marturii ale faptului ca unii oameni pur si simplu nu reusesc sa se adapteze lumii inconjuratoare si ca aceasta inadaptare se traduce intr-o ura fara discriminare si, in final, la crime de acest gen.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.