Administratia Bush a declarat ca viitorul de secretar general al ONU al lui Kofi Annan este "nesigur", in ciuda raportului comisiei independente care a anchetat scandalul "petrol contra hrana". In fata unui mic grup de ziaristi, adjunctul secretarului de stat, Mark Lagon, a declarat ca raportul respectiv nu l-a exonerat pe Annan, iar viitorul secretarului general in fruntea ONU este "innorat".

Oricum, mandatul de sef al organizatiei mondiale expira anul viitor, dar in fata nemultumirilor americane, Annan ar putea fi fortat sa isi paraseasca postul. De altfel, un alt oficial de la Washington, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Adam Ereli, a afirmat ca SUA sunt "nemultumite" de amanarea raportului legat de retragerea trupelor siriene din Liban, pe care ONU trebuia sa il publice in saptamana care tocmai s-a incheiat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.